AB Ramantenn etablerades 1926

och har sedan dess arbetat med tillverkning och försäljning av navigations/kommunikations teknik. Radiopejlsystem har varit en lång och stabil tillverkning ända fram till år 2000 då vi anpassade vår tillverkning till att omfatta AIS relaterade produkter som; Basstationer, Lotsväskor, AtoN system samt specialrelaterade AIS applikationer. Ramantenn är ett familjeföretag som under tre generationer har utvecklats med och för fartygsservice i avsikt att tillhandahålla hög precision för navigation, lång driftsäkerhet samt högkvalitativ Service för våra produkter.
Högprecisions navigation och GPS teknik är en teknik vi arbetat med sedan början av 1990 talet genom ett samarbete med Adveto i Stockholm där vi fortfarande har ett omfattande gemensamt intresse av att marknadsföra ett helsvenskt navigationssystem, ECDIS och ECS.

Vi utför utbildning i 'Ecdis Type Specific Training' för Advetos system auktoriserad av Adveto, samt 'Ecdis Generic Training' tillsammans med Sjösportskolan i Göteborg. Denna utbildning är godkänd av Transportstyrelsen och utförs enl. Model Course 1.27.


Vårt Kontor

AB Ramantenn ligger centralt placerat vid Älvsborgsbron, Kungstens
Industriområde.

Öppettider butik måndag - torsdag 8 - 17
Fredag 8-16, Lunch 12-13

AB Ramantenn
Knipplagatan 12
414 74 GÖTEBORG

Kontakta oss

Telefon: 031-420130
E-post: marine@ramantenn.se

Mail_802px_1161599_easyicon.net