LT-3100S GMDSS

Lars Thrane Iridium

År 2018 erkände IMO: s sjösäkerhetskommitté (MSC) Iridium som leverantör av GMDSS-satellittjänster. I December 2020 blev dessa GMDSS-tjänster,: Distress Alert, Safety Voice och Maritime Safety Information (MSI) att finnas tillgängliga via LT-3100S GMDSS-systemet, en terminal utvecklad av Lars Thrane A / S.

LT-3100S GMDSS-systemet är designat för alla IMO-fartyg och kommer att vara ett alternativ till Inmarsat C. LT-3100S GMDSS-systemet uppfyller och är godkänt enl. alla standarder och certifieringskrav som behövs för världsomspännande satellitkommunikationsutrustning (Wheelmark MED B00006GB och MED D000021J).

PRESTANDA
LT-3100S GMDSS-systemet har röst- och datafunktioner med 100% global täckning. LT-3100S GMDSS-systemet består av en styrenhet, handenhet och antennenhet. En enda kabellösning ansluter displayen till antennen. Med hjälp av en standard koaxialkabel kan man uppnå upp till 500 meters separering mellan enheterna, vilket ger frihet att montera antennen på bästa möjliga plats, med fri siktlinje till satelliterna.

LT-3100S GMDSS-systemet är inte bara utformat för GMDSS-tjänster. Det erbjuder också SSAS- och LRIT-funktioner (levereras senare). Den kan användas som den primära satellitkommunikationsprodukten på fartyg, som täcker de grundläggande kommunikationsbehoven vad gäller kontakt mellan fartyget och land. LT-3100S GMDSS-systemet tillhandahåller också röst-, SMS-, data-, fartygsspårning och andra Iridium-tjänster till konkurrenskraftiga priser, vilket gör det till den perfekta satellitkommunikationsprodukten ombord på vilket fartyg som helst.

LT-3100S GMDSS-systemet är konstruerat och byggt för den krävande och hårda miljön till sjöss och med ett driftstemperaturområde från -40⁰C till + 55⁰C (-40⁰F till + 131⁰F).

INSTALLATION
LT-3100S GMDSS-systemet är mycket enkelt att installera. Allt ingår i leveransen för att komma igång med installation och drift av LT-3100S GMDSS-systemet. Styrenheten kan installeras med antingen ett konsolfäste eller rörfäste. Antennenheten kan monteras med antingen ett 1,5 ″ rör eller ett vinkelfäste 1 ″ till 2,5 ″ rör. Displayenheten har en stor 4,3 ″ TFT-display, varifrån systemet kan manövreras med översikt och enkelhet. Den inbyggda webbservern kan användas för service och underhåll.

Mer än 40 års erfarenhet har lagts in i designen och konstruktionen av LT-3100S GMDSS-systemet, med en exceptionell prestanda och specifikationsnivå.